Οι χορτοφαγικές δίαιτες προσφέρουν διάφορα θρεπτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων επιπέδων κορεσμένου λίπους, χοληστερόλης και ζωικών πρωτεϊνών καθώς επίσης και πιο υψηλών επιπέδων υδατανθράκων, ινών, μαγνησίου, καλίου, φολικού οξέως και αντιοξειδωτικών όπως βιταμίνης C, E και φυτοχημικών. Οι χορτοφάγοι έχει αναφερθεί να έχουν ποσοστιαία χαμηλότερο βάρος σώματος από τους μη- χορτοφάγους, καθώς επίσης και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, χαμηλότερη πίεση αίματος και χαμηλότερα ποσοστά σε υπέρταση, διαβήτη τύπου 2, καρκίνο του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Μια σωστή, ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή μπορεί να εξασφαλίσει υγεία στις περισσότερες μορφές χορτοφαγίας, σε όλα τα στάδια της ζωής, για φυσιολογικές αλλά και για κλινικές καταστάσεις. Η συμβολή του διατροφολόγου στη χορτοφαγική διατροφή, η καθοδήγηση και παρακολούθηση του ατόμου θεωρούνται απαραίτητα στην έναρξη κάθε αλλαγής στη διατροφή αλλά και στην ανίχνευση διατροφικών ελλείψεων.
Σχετικές Υπηρεσίες: